Składniki:
- 4 średnie papryki
- 0,5kg mięsa mielonego (u mnie z mięsa indyczego)
- jajko
- 3 łyżki otrębów owsianych
- 0,5 szklanki delikatnie obgotowanego ryżu
- garść pomidorów suszonych Skworcu
- papryka wędzona ostra Skworcu
- 0,3kg pieczarek
- duża cebula
- świeży majeranek
- sól i pieprz do smaku
Papryki myjemy, odcinamy "kapelusze" i wydrążamy środek z gniazd nasiennych.
Mięso łączymy z jajkiem, posiekanymi pieczarkami i suszonymi pomidorami. Dodajemy również posiekaną drobną cebulkę, otręby i przyprawy. Mięsem wypełniamy papryki, przykrywamy "kapeluszami" i wkładamy w naczyniu żaroodpornym do piekarnika na godzinę w temp. 160 stopni.
A na deser Bonobo...
Na zdjęciu widzę ryż, a nie widzę go w składnikach.. :)
OdpowiedzUsuńNo tak...Tak, to jest jak post umeiszcza się w pośpiechu :)
UsuńDzieki!
A ja tam moge robic codziennie, ale jesli nie musze, to nawet lepiej :) Uwielbiam faszerowana papryke!
OdpowiedzUsuńZazdroszczę! Jakoś z pomysłami na obiad u mnie najciężej :)
Usuńale Ci ślicznie wyszły te papryki! Ale żeby nakarmić moje głodomory to musiałabym zrobić dużo więcej:))
OdpowiedzUsuńNo domyślam się! U nas tylko dwójka, więc wystarczy :)
Usuńja to mam problem z pomysłem na obiad zawsze, a tak to mogę robić i codziennie jak ktoś mi menu ułoży:) a papryczki smakowite:)
OdpowiedzUsuńZnam, to uczucie!
UsuńWyszły cudnie:)
OdpowiedzUsuń