czwartek, 15 listopada 2012

Papryka faszerowana

Obiad na 3 dni- czyli to, co ja lubię najbardziej :) Codziennie to ja mogę robić ciasta, ale na prawdę panika mną ogarnia, jak codziennie mam robić obiad...


Składniki:
Papryki myjemy, odcinamy "kapelusze" i wydrążamy środek z gniazd nasiennych.
Mięso łączymy z jajkiem, posiekanymi pieczarkami i suszonymi pomidorami. Dodajemy również posiekaną drobną cebulkę, otręby i przyprawy. Mięsem wypełniamy papryki, przykrywamy "kapeluszami" i wkładamy w naczyniu żaroodpornym do piekarnika na godzinę w temp. 160 stopni.


A na deser Bonobo...


10 komentarzy:

  1. Na zdjęciu widzę ryż, a nie widzę go w składnikach.. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No tak...Tak, to jest jak post umeiszcza się w pośpiechu :)
      Dzieki!

      Usuń
  2. A ja tam moge robic codziennie, ale jesli nie musze, to nawet lepiej :) Uwielbiam faszerowana papryke!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zazdroszczę! Jakoś z pomysłami na obiad u mnie najciężej :)

      Usuń
  3. ale Ci ślicznie wyszły te papryki! Ale żeby nakarmić moje głodomory to musiałabym zrobić dużo więcej:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No domyślam się! U nas tylko dwójka, więc wystarczy :)

      Usuń
  4. ja to mam problem z pomysłem na obiad zawsze, a tak to mogę robić i codziennie jak ktoś mi menu ułoży:) a papryczki smakowite:)

    OdpowiedzUsuń

Wystąpił błąd w tym gadżecie.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...